play

Alkaako kylmyys riittää? – Lähde talvea pakoon näihin matkakohteisiin

Kaupallinen yhteistyö: Increv

MAINOS

Mainos. Oletko saanut talvesta tarpeeksesi? Haluaisitko pukea toppavaatteiden sijaan lyhyet kesävaatteet ja nauttia auringon lämmöstä? Suuntaa siinä tapauksessa talvea pakoon matkakohteisiin, jotka ovat lämpimiä ympäri vuoden!

Mistä päin maailmaa tällaisia kohteita sitten löytyy? Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi Málaga, Tunisia, Australia, Kanariansaaret, Kypros ja jossain määrin myös Italia. Jos näistä viimeisin kiinnostaa sinua ja olet myös suuri kulttuurin ystävä, osta lippuja vatikaanin museoihin.

Mitkä sitten mahtavat olla ne kaikkein parhaimmat lämpimät matkakohteet? Niihin pääset tutustumaan tarkemmin tässä jutussa!

Itselle sopivan matkakohteen valitseminen – Aloita perusteista

Miten paljon aikaa sinulla on?

Ajattelitko matkustaa 2 viikkoa tai kenties pitkän viikonlopun? Vai jotain siltä väliltä? Riippuen siitä, missä asut ja kuinka paljon aikaa sinulla on matkustaa, tietyt matkakohteet voivat olla järkevämpiä kuin toiset.

Riippumatta siitä, haluatko rentoutua vai lähteä aktiiviselle seikkailulle, liian pitkä matka tai aikataulujen ahtaaminen ihan täyteen voi tehdä matkasta kiireisen ja epämiellyttävän.

Kenen kanssa matkustat?

Matkustatko pariskuntana, lasten kanssa, yksin vai kaveriporukan kanssa? Ne ihmiset, joiden kanssa matkustat tai et matkusta, voivat vaikuttaa siihen, mihin voi olla käytännöllistä matkustaa ja mihin ei. Samalla sinun tulee miettiä sitä, mikä matkakohde voisi olla sopiva kaikille.

Tähän ei ole olemassa oikeita tai vääriä vastauksia. Mieti vain, mikä on järkevää ja tuntuu oikealta tilanteeseesi nähden.

Mikä on budjettisi?

Sinun ei todellakaan tarvitse olla rikas matkustaaksesi, mutta on toki tärkeää, että tunnet olosi mukavaksi matkasi aikana sekä määränpäässä. Ja ei, tämän ei tarvitse räjäyttää budjettia.

Kysy itseltäsi seuraavat asiat ennen lomamatkaa:

●     Oletko budjettimatkaaja vai luksusmatkailija?

●     Lennätkö economy-luokassa vai suositko vain business-luokkaa?

●     Haluatko majoittua hotellissa vai kenties loma-asunnossa tai motellissa?

●     Tiedätkö, mitkä maat ovat edullisempia sinulle hyvällä valuuttakurssilla?

●     Oletko mukana lentoyhtiöiden tai hotellien kanta-asiakasohjelmissa? Pystytkö hyödyntämään mahdollisia pisteitä, jotta pääset halvemmalla?

●     Tarvitsetko erityisiä varusteita, jotka sinun on otettava huomioon kokonaiskustannuksissa?

Millaisen matkakokemuksen haluat?

Sinun on päätettävä myös se, millaisesta matkakokemuksesta haluat nauttia. Haluatko nauttia vuorista vai rannoista? Pidätkö kaupunkinähtävyyksistä, ruokalomasta vai historiallisista seikkailuista?

Sinun pitää miettiä tämän lisäksi myös sitä, mitä toivot saavasi matkalta. Haluatko kokea jotain erityistä? Miten haluat muistaa kyseisen matkan? Mitä haluat ylipäätään kokea?

Kun ymmärrät nämä asiat, tulee sopivan matkakohteen valitsemisesta paljon nautinnollisempaa ja helpompaa.

Parhaat lomakohteet, joihin voit paeta kylmää talvea

Ambergis Caye (Belize)

Tämä Karibianmerellä sijaitseva saari on täynnä reheviä ja vehreitä maisemia, mukaan lukien trooppinen metsä, jossa asuu paljon apinoita ja jopa muutama harvinainen jaguaari.


Ambergis Cayen ehdoton tähti on kuitenkin sen rannikko. Jos haluat todella kokea valkohiekkaiset rannat kirkkaalla vedellä varustettuna, kannattaa sinun matkata tälle Belizen suurimmalle saarelle. Läheisen Belizen valliriutan ansiosta täällä pystyy myös harrastamaan esimerkiksi sukellusta ja snorklausta.

Mikäli haluat päästä nauttimaan luksuksesta, varaa muutama yö Alaia Belizestä, joka tarjoaa erinomaiset rantamahdollisuudet sekä lasipohjaisen uima-altaan.

Ranskan Polynesia (Rangiroa)

Ranskan Polynesian saaristo koostuu sadoista saarista, joista muutamat yksilöt (Bora Bora ja Moorea) saavat nauttia isoimmasta huomiosta. Jos haluat kuitenkin suunnata jonnekin, missä on hieman vähemmän tungosta, kannattaa sinun valita jokin vähemmän tunnetuista kohteista, kuten Rangiroa.

Noin tunnin lentomatkan päässä Tahitista sijaitseva atolli koostuu loputtomista rannoista sekä valtavasta laguunista, joka on täynnä meren eläviä.

Jos olet aikeissa matkustaa Rangiroaan, varaa yösi Hotel Kia Ora Resort & Spa:sta, joka on täynnä veden päällä olevia bungaloweja ja huviloita, joista löytyy omat pulahdusaltaat.

San Juan (Puerto Rico)

Niiden, jotka haluavat viettää aikaa rannalla pienellä historiantunnilla höystettynä, kannattaa suunnata Puerto Ricossa sijaitsevaan San Juaniin. Tämä Karibianmeren rannalla sijaitseva kaupunki on hyvin yleellinen ja sieltä löytyy pitkiä valkohiekkaisia rantoja sekä historiallisia nähtävyyksiä, kuten Castillo San Felipe del Morro.

Vierailijoille on tarjolla myös paljon herkullisia ruokapaikkoja, kuten:

●     Marmalade

●     Princesa Cocina y Cultura

●     Cayo Caribe

●     La Central by Mario Pagán

●     Acapulco Taguería Mexicana

Missä San Juanissa kannattaa majoittua? Kirjaudu sisään O:LV-hotelliin, jossa on kattobaari sekä uima-allas, joka tarjoaa kaupungin parhaat näkymät.

Bahama

Jos haluat päästä pois kaiken stressaavan arjen keskeltä ja olla ajattelematta yhtään mitään, suuntaa Bahamalle, saariketjulle, jonne lentäminen kestää noin 17 tuntia. Älä kuitenkaan säikähdä tätä pitkää lentoaikaa, sillä voit tehdä pitkästä lennostasi miellyttävän muutamillakin eri konsteilla.

Bahamalta löytyy paljon upeita maisemia ja kohteita nähtäväksi. Lisäksi monilta saariston asutuilta saarilta löytyy all inclusive -hotelleja, jotka ovat ihanteellinen valinta niin perheille, pariskunnille kuin jopa yksin matkustaville.

Dubai (Arabiemiirikunnat)

Mikään ei ole parempaa kuin aavikon lämpö kovien paukkupakkasten aikana. Jos olet saanut kylmyydestä tarpeeksesi, varaa matkalippu Dubaihin.

Kyseisen aavikkokeitaan parissa voit tehdä melkein mitä tahansa, kuten pulahtaa kirkkaaseen mereen, käydä ostoksilla yleellisissä luksusliikkeissä, ruokailla lukuisissa Michelin-tähdillä palkituissa ravintoloissa ja jopa kiivetä maailman korkeimpaan rakennukseen.

Key West (Florida)

Lähde Yhdysvaltojen eteläisimpään kohteeseen nauttimaan auringosta, joka paistaa siellä ympäri vuoden. Key West on todellinen paratiisi talvikuukausina, koska sen keskimääräinen lämpötila ei koskaan laske alle 23 celciusasteen.

Se on täydellinen paikka nauttia hedelmäisiä cocktaileja, kävellä auringonlaskussa Duval Streetillä ja herkutella limettipiirailla.

Ota kaikki irti Key Westistä varaamalla majoitus Casa Marina Key Westistä, historiallisesta majatalosta, joka on toiminut jo vuodesta 1920. Tämän hotellin kautta voit varata paikallisia ruokaretkiä, golfretkiä ja purjehduksia, tai vaihtoehtoisesti voit vain istua uima-altaalla ja nauttia Floridan lämmöstä ja auringosta.

Juttusisältö on Lieksan Lehden yhteistyökumppanin tuottamaa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta